Polityka prywatności

Szanowni Państwo,


Dnia 25 maja 2018 r. weszły w życie nowe przepisy związane z przetwarzaniem 
danych osobowych i swobodnego przepływu takich danych, tzw. "RODO". 
W wyniku wejścia w życie nowych przepisów prawa informujemy, że Państwa dane znajdują 
w naszej bazie klientów biznesowych. W związku z powyższym pragniemy poinformować 
Państwa, że administratorem przekazanych przez Państwa danych osobowych jest 
firma Mi-Mi Michał Paradowski.

Zgodnie z nowymi przepisami, uwzględniając potrzebę zachowania kontaktu z Państwem 
informujemy, że dane przekazane przez Państwa posłużą nam w celu przedstawienia ofert 
handlowych, promocji, skierowania do Państwa treści marketingowych, sprzedaży 
towaru i kompleksowej realizacji umów oraz prowadzenia analiz wewnętrznych, 
a także w celu odpowiedzi na ewentualnie Państwa pytania oraz weryfikację wiarygodności
płatniczej. 

Dla utrzymania relacji biznesowej dane zostaną przechowywane bezterminowo. 
Postawą prawną przetwarzania danych osobowych jest prawnie uzasadniony interes firmy
Mi-Mi Michał Paradowski. W naszej bazie przechowujemy dane Państwa firmy: 
NIP, adres siedziby oraz adresy dostawy towaru, imiona i nazwiska, adresy e-mail, 
korespondencję mailowa, oraz numery telefonów kontaktowych.

Zgodnie z nowymi przepisami Rozporządzenia "RODO" , mają Państwo prawo wglądu 
do swoich danych, poprawiania i usuwania. Przysługują Państwu również dodatkowe 
prawa wynikające z przepisów Rozporządzenia, takie jak:

  • aktualizacja danych osobowych,
  • usunięcia danych z bazy kontrahentów
  • prawo do cofnięcia zgody na ich przetwarzanie

W przypadku sprzeciwu przetwarzania danych i tym samym zaprzestania ich przetwarzania
prosimy o przesłanie takiej informacji drogą mailową.

Podkreślamy, że Państwa dane są u nas bezpiecznie przechowywane. 

Jednocześnie informujemy, że przy braku Państwa sprzeciwu firma Mi-Mi Michał Paradowski 
będzie stale przechowywać Państwa dane osobowe i korzystać z nich w celu utrzymania 
relacji biznesowej i wysyłania wszelakich ofert na zasadach nawiązujących do 
dotychczasowej współpracy.

 

Zapewniamy naszym Klientom pełne poszanowanie ich prywatności oraz ochronę ich danych osobowych.

 

Dane osobowe przekazywane nam przez Klientów przetwarzamy w sposób zgodny z zakresem udzielonego przez Klientów zezwolenia oraz wymogami prawa, w szczególności zgodnie z ustawą z dnia 29 sierpnia 1997 r. o ochronie danych osobowych (Dz. U. Nr 133, poz. 883 z późn. zm.). Dane osobowe Klientów przechowujemy na serwerach zapewniających ich pełne bezpieczeństwo. Dostęp do bazy danych posiadają jedynie uprawnieni pracownicy Sklepu.

Sklep nie przekazuje, nie sprzedaje ani nie użycza zgromadzonych danych osobowych Klientów osobom trzecim, chyba że dzieje się to za wyraźną zgodą lub na życzenie Klienta albo na żądanie uprawnionych na podstawie prawa organów państwa w związku z toczącymi się postępowaniami.

Nasz Sklep posługuje się również tzw. plikami cookies (ciasteczka). Pliki te są zapisywane na komputerze Klienta przez nasz serwer i dostarczają danych statystycznych o aktywności Klienta, w celu dobrania naszej oferty do jego indywidualnych potrzeb i gustów. Klient w każdej chwili może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania cookies, choć musi mieć świadomość, że w niektórych przypadkach odłączenie tych plików może wpłynąć na utrudnienia w korzystaniu z oferty naszego Sklepu. Pliki cookies zapisywane na komputerze Klienta przechowują informacje na temat:

  • sesji Użytkownika,
  • ostatnio oglądanych produktów,
  • oddania głosu w ankiecie.

Pragniemy zwrócić Państwa uwagę, że jeżeli na stronie internetowej naszego Sklepu zamieszczamy linki prowadzące do innych, nieadministrowanych przez nas stron internetowych, to nie możemy odpowiadać ani za zawartość tychże stron, ani za stopień ochrony prywatności realizowany przez administratorów tych stron. Podejmując decyzję o przejściu na takie strony, Klient czyni to na własną odpowiedzialność. Zachęcamy przy okazji do zapoznania się z polityką prywatności realizowaną przez te strony, zanim Klient udostępni im swoje dane osobowe.

Materiały reklamowo - promocyjne wysyłamy Klientom jedynie wówczas, gdy wyrazili na to zgodę. Dotyczy to w szczególności newslettera wysyłanego Klientowi, jeżeli potwierdzi wyraźnie wskazanego przez nas linka zawierającego akceptację na otrzymywanie newslettera o aktualnych promocjach,  rabatach i nowościach w naszym Sklepie. Materiały te dotyczą  wyłącznie oferty naszego Sklepu.

Wszelkie pytania, wnioski i sugestie odnoszące się do ochrony Państwa prywatności, w szczególności danych osobowych prosimy zgłaszać na adres e-mail: turpis.milka@gmail.com  bądź telefonicznie pod numerem +48 500-816-734.

Newsletter
Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.
Wersje językowe
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy od home.pl